Kortfattat

Jag är en 21-årig modern vissångare med egna sånger med texter på svenska. Jag har sedan jag började skriva inspirerats av såväl jazz, punk och klassisk vissång vilket har lett fram till en varierad repertoar.

 

Med välarrangerad gitarr och tänkvärda texter om politik, kärlek och levnadsöden bjuder jag på en musikupplevelse där man har något med sig efteråt.

Biografi:

Jag började spela och skriva musik som 12-åring när jag var med och startade punkband med mina vänner. Vi hade under våra 5 år många namn innan vi till slut döpte oss till Farbror Laglös, det var en hyllning till de utstötta i samhället. Jag spelade gitarr och sjöng i bandet, våra texter var politiska och handlade om samhällets orättvisor och hur det är att vara ungdom.

 

Under tiden jag spelade punk började jag även fingra mer och mer på den akustiska gitarren, till de melodierna jag skrev då kände jag mig friare att kunna skriva mer känslosamma texter. Detta uttryckssätt var något jag fastnade starkt för och jag har skrivit akustiska sånger sen dess.

 

Under gymnasiet gick jag på estetiska teaterprogrammet, där fick jag möjlighet att utvecklas mycket sceniskt samtidigt som jag spelade och skrev mycket på fritiden. Efter gymnasiet ville jag dock ägna mig åt musik på heltid och sökte därför in på Högalids folkhögskola, Musik På Scen.

 

Detta var ett otroligt givande år där jag bland annat var med och skapade jazztrion BOT, ett underbart projekt där jag fick utveckla mitt gitarrspel väldigt mycket. Vi fick komma ut och spela ganska mycket, bland annat som förband till Jimmy Fischer. Våren 2013 släppte vi vår skiva på nätet, vilken man kan höra på www.soundcloud.com/bot-swe

 

Nu var det dock nog med fokus på band kände jag och ville ha möjligheten att få utvecklas i mitt personliga skrivande och sökte till Visskolan i Västervik. Detta kom att bli ett mycket spännande år med mycket skrivande, övande och inte minst liveframträdanden.

 

Efter Visskolan har jag varit ute på diverse festivaler och kafeér samt arbetat med mitt debutalbum som släpps den 26:te februari

 

 

Ha det gott, jag hoppas vi ses någon gång!

 

~

 

I februari förra året släpptes Wilhelm Johanssons debutalbum!

 

10 berättelser ur livet framförda med en slipad akustisk gitarr och en säker sångröst, beställ den enkelt för hundra kronor genom att trycka på bilden nedan!

 

Den finns tillgänglig på Spotify, i-tunes, Soundcloud och förstås även i fysisk utgåva.